Бил Гейтс работи над нов проект в Microsoft и смята изкуствения интелект за заплаха

Категория: Личности
Благой Благоев
неделя, 1 Февруари 2015 23:35ч

Бил Гейтс работи над нов проект в Microsoft и смята изкуствения интелект за заплаха
Винаги е интересно да слушаме основателя на Microsoft и един от най-богатите хора в света Бил Гейтс, защото в неговите твърдения често се спотайва линия на развитие на цялата ИТ индустрия. Например, в скорошен онлайн чат с потребителите на Reddit бившият шеф на софтуерния гигант от Редмънд разкри, че в момента участва в проект, наречен Microsoft Personal Agent. Ако се съди по някои неясни описания на Гейтс, може би става въпрос за функционалност в рамките на гласовия асистент Cortana.

Личният асистент Cortana вече присъства в Windows Phone и трябва да се появи в Windows 10, а самият проект Personal Agent, казва Гейтс, ще позволи да се създаде решение, което ще помни всичко и ще ви помага да намирате неща, а и ще помага да избирате това, на което трябва да обърнете внимание. Доста вероятно е да става дума за универсален информационен мениджър, който може да работи на различни платформи, включително Windows, iOS и Android, плюс да взаимодейства с Microsoft Office.

В допълнение основателят на Microsoft похвали HoloLens – проект, който ще промени представата ни за очила за добавена реалност и техния потенциал. В същото време Гейтс предупреди да нямаме прекомерно увлечение по отношение на технологиите за изкуствен интелект, които в по-нататъшното си развитие може да представляват заплаха за човечеството. Впрочем същото казват от десетилетия много писатели на научна фантастика, така че това не е нещо ново.

Етикети: Бил Гейтс , изкуствен интелект , гласов помощник , Cortana , личен асиситент

Четете още:Последни новини
Джони Деп се завръща на голям екран в емблематичната си ...
 
AOC представя най-бързият геймърски монитор с NVIDIA G-SYNC до момента. ...
 
Още един смартфон от богатото портфолио на Huawei вече е ...
 
Приложенията Word, Excel и Outlook вече могат да бъдат интегрирани ...Най-четени