Безплатното приложение SmartBirds е обновено

Категория: Софтуер , Приложен софтуер
Saga Technology
вторник, 20 Януари 2015 11:52ч

Безплатното приложение SmartBirds е обновено

Приложението е разработено от Българското дружество за защита на птиците (БДЗП). То бе номинираното от World Summit Award Mobile за най-добро приложение в световен мащаб в категорията Околна среда за 2014 г. и определено от технологичното списание HiComm като едно от най-интересните мобилни приложения у нас. То е първо по рода си за България и едно от малкото в света в своята категория.


SmartBirds е електронен определител за птици, който цели да помогне на любителите на природата да се ориентират в богатия свят на пернатите и да си водят електронен дневник. Съвместимо е със смарт телефони и таблети под Андроид. Сега то разполага и с версия на английски език, а освен това бе разработено и ново по-специализирано приложение, насочено към професионалисти – SmartBirds Pro, което улеснява събирането на полеви данни и мониторинг както на птици, така и на бозайници, влечуги и земноводни.


Приложението ще помогне за приобщаването на по-широк кръг от хора, специално на по-младите, към опазването на природата и опознаването на птиците. То също така ще улесни участието на граждани в природозащитни проекти, при които се прилага модела на sitizen science, включващ активното участие на обикновените хора в мащабни дейности и мониторинг. Създателите му се надяват, че професионалната версия на приложението ще допринесе за по-ефективното и бързо провеждане на мониторинг и полеви дейности, както и за улесненото събиране, споделяне и анализ на научните данни.


Можете да изтеглите безплатно приложението SmartBirds от тук - https://play.google.com/store/apps/details?id=zz.android.smartbirds


Приложението ще бъде представено официално утре.


Етикети: мобилно приложение , БДЗП , птици , безплатно приложение , SmartBirds

Четете още:Последни новини
Джони Деп се завръща на голям екран в емблематичната си ...
 
AOC представя най-бързият геймърски монитор с NVIDIA G-SYNC до момента. ...
 
Още един смартфон от богатото портфолио на Huawei вече е ...
 
Приложенията Word, Excel и Outlook вече могат да бъдат интегрирани ...Най-четени