Безплатни онлайн курсове по HTML и CSS за начинаещи в „Академията на Телерик“

Категория: Програмни езици , Интернет , Уебдизайн
Saga Technology
четвъртък, 9 Април 2015 20:30ч

Telerik, а Progress Company, обяви, че на 15 април и 27 април в „Академията на Телерик“ стартират новите издания на курсовете по уеб front-end разработка за начинаещи – съответно „HTML основи“ и „CSS стилизиране“. Двете обучения - част от 14-месечната програма „Софтуерна академия на Телерик“, са отворени за онлайн участие и всеки, който желае, може да се запише за тях на уебсайта на инициативата. От участниците не се изисква да притежават умения или предишен опит в програмирането.

По време на курса по HTML участниците ще се запознаят с езика HTML, таблици и форми в него, както и със семантичен HTML. Финалният изпит ще се проведе на 24 април присъствено в учебния център на „Академията на Телерик“ и ще включва тест със затворени въпроси. Обучението по CSS стилизиране акцентира върху стиловете, селекторите и различните начини за стилизиране на HTML страници, като ще бъдат разгледани и два от най-популярните препроцесори за CSS. С придобитите практически умения участниците ще могат да направят сами своя първи статичен уебсайт.

Двата курса ще се провеждат онлайн, като форматът на обучение изисква гледане на видео записите на лекциите, които се провеждат на живо в „Софтуерната академия на Телерик“ и предаване на домашни. Той е подходящ за хора, които предпочитат да учат със собствено темпо.

Обученията по HTML и CSS са първите от направление „Уеб front-end разработка“, което включва общо поредица от курсове по JavaScript, Photoshop, потребителско преживяване (UX) и Slice and Dice. Преминалите успешно всички обучения могат да получат сертификат, а първите по успех участници от „HTML основи“, „CSS стилизиране“ и „JavaScript основи“ ще получат възможност да преминат в присъствена форма на обучение в останалите курсове от направлението, без да полагат допълнителни приемни изпити.


Етикети: Телерик , Софтуерна академия на Телерик

Четете още:Последни новини
Джони Деп се завръща на голям екран в емблематичната си ...
 
AOC представя най-бързият геймърски монитор с NVIDIA G-SYNC до момента. ...
 
Още един смартфон от богатото портфолио на Huawei вече е ...
 
Приложенията Word, Excel и Outlook вече могат да бъдат интегрирани ...Най-четени