Безплатна навигацията за пешеходци и шофьори със смартфони дава Nokia

Категория: Телекомуникации , Услуги , Технологии , Мобилни технологии , Електроника
Наско Атанасов
четвъртък, 13 Май 2010 12:30ч

Nokia обяви, че представя безплатна навигация за ходене пеш или движение с кола на смартфоните си в България като част от нова версия на Ovi Maps, достъпна за сваляне на www.nokia.com/maps Софтуерът на Nokia за карти и навигация (Nokia’s mapping and navigation software) е специално разработен за мобилно ползване и е базиран на уникална хибридна технология. Новата версия на Ovi Maps включва всички важни функции на навигацията за ходене пеш или придвижване с кола като гласова навигация за 74 държави на 46 езика, информация за трафика за над 10 страни,както и детайлни карти на над 180 държави. Българската версия ще бъде също оборудвана с гласова навигация и ще включва всички адаптирани функции.


“Искаме да направим ползването на мобилния за навигация, толкова лесно, колкото ползването му за изпращане на съобщения или правене на снимки. Вярваме, че като направим достъпни безплатно най-добрите карти с гласова навигация ще ускорим този процес,”обясни Карл Плечко мениджър Consumer Internet Services за Адриатика и Балканите, “Защо да имаме много устройства, които работят само в една страна или регион? Вземи всичко заедно, направи го безплатно и глобално и се получава нещо, което е истински полезно и може да ти предложи разходка из почти всеки град по света независимо дали се движите пеша или карате.”


Ovi Maps е налична незабавно за сваляне с 11 апарата на Nokia, включително популярните Nokia N97 mini, Nokia X6, Nokia N97, E72, E55, E52, Nokia 6730 classic, Nokia 6710 Navigator, Nokia 5800 Xpressmusic, Nokia 5800 Navigation Edition, Nokia 5230. В допълнение се очакват още Nokia смартфони да се присъединят към тази група в идните седмици.


Новите смартфони с активиран GPS ще включват новата версия на Ovi Maps, предварително зареждане на локалната карта на страната, с високо качествена навигация за пешеходци и шофиране и достъп до гайдовете за път на Lonely Planet и Michelin, без допълнително таксуване.


Етикети: софтуер , Nokia , смартфон

Четете още:Последни новини
Джони Деп се завръща на голям екран в емблематичната си ...
 
AOC представя най-бързият геймърски монитор с NVIDIA G-SYNC до момента. ...
 
Още един смартфон от богатото портфолио на Huawei вече е ...
 
Приложенията Word, Excel и Outlook вече могат да бъдат интегрирани ...Най-четени