Automedia.bg прави първия интернет видео тест драйв

Категория: Фото, Видео, Аудио, Графика , Интернет , Любопитно , Събития
Наско Атанасов
сряда, 14 Октомври 2009 13:49ч

Автомобилният сайт Automedia.bg стартира първи за България видео тест драйв, специално създаден за гледане онлайн. След като в началото на септември бе избран екип от пилоти, стартира и заснемането на първото по рода си интернет начинание. За момента проектът предвижда заснемането на 10 клипа.

"Решихме да стартираме видео тест драйва, защото за нас беше предизвикателство да се опитаме да пренесем телевизионен формат в интернет среда, заедно със съпътстващите го бизнес модели. Продуктът се отличава с това, че е направен специфично за интернет, като целта е да се използват всички предимства на глобалната мрежа – директен контакт с потребителите и постоянен достъп до материалите", коментира Ивайло Лаков, прокурист на Инвестор.БГ АД и създател на Automedia.bg.

Идеята за проекта се ражда през пролетта, когато екипът на Аутомедия решава да провери дали идеята за това да тестваш нови коли би била толкова примамлива за да се нарече "най-добрата работа на света" по подобие на райския остров в Австралия. Чрез конкурс читателите на сайта с подръчни средства снимаха тест драйв на собствения си автомобил. Целта на тази първа задача бе да се добие представа за кандидатите.

"Останахме изненадани от броя видеоматериали, качени на сървъра през сайта, защото задачата не беше лесна – едновременно да снимаш, да говориш, да даваш описание на колата. От тях избрахме 9 човека, които продължиха във финалния кръг от кастинга. Последната задача пред тях беше да останат "насаме" с непознат автомобил, пазен в тайна от тях – Mercedes E250 CDI. В резултат от кастинга избрахме четири души, с които работим", коментира Лаков.

Проектът предвижда заснемането на 10 клипа.


Етикети: Интернет , Automedia.bg

Четете още:Последни новини
Джони Деп се завръща на голям екран в емблематичната си ...
 
AOC представя най-бързият геймърски монитор с NVIDIA G-SYNC до момента. ...
 
Още един смартфон от богатото портфолио на Huawei вече е ...
 
Приложенията Word, Excel и Outlook вече могат да бъдат интегрирани ...Най-четени