Autodesk представи новата технология Inventor Fusion

Категория: Софтуер , Фото редактори
Наско Атанасов
четвъртък, 12 Февруари 2009 15:28ч

Autodesk представи новата технология Inventor Fusion

Autodesk съобщи плановете си за новата технологията Inventor Fusion. Това е технология за създаване на дигитални прототипи, която обединява в едно силата и контрола на параметричното моделиране, базирано на предварителни данни, с лесното за използване и продуктивно директно моделиране, за което такива данни не са необходими.

“Ние вярваме, че по същия начин, по който производителите се нуждаят едновременно от 3D и от 2D инструменти за проектиране и конструиране, те имат нужда и от цялата сила на параметричното моделиране, базирано на предварителни данни, и от директното моделиране,” каза Андрю Анагност, вицепрезидент на CAD/CAE за направление „Производствени решения” в Autodesk. “На клиентите не трябва да им се налага да правят избор. Технологията Inventor Fusion представлява уникален подход, който дава възможност за едновременното съществуване и на двата начина за моделиране в един-единствен дигитален модел.”

Единствено технологията Inventor Fusion осигурява двупосочни параметрични и директни работни потоци. Тази технология предоставя силно решение за компании, които имат нужда да направят бързи промени в даден проект чрез директна манипулация. В същото време те имат и събирани години наред данни, разработени въз основа на функционални характеристики и предишни проекти, както и проектен замисъл – компаниите се нуждаят от достъп до всичко, необходимо им е да го използват и поддържат. Този напредничав продукт помага на потребителите да възприемат онзи подход за моделиране, който е най-подходящ за конкретната задача.

Като използват технологията Inventor Fusion, проектантите и инженерите могат да проучват примерни сценарии за оценка на потенциални ситуации и да правят бързи промени в проекта, без да се съобразяват с ограниченията на бъдеща поръчка, взаимозависимостите или оригиналната 3D CAD система, използвана за създаването на проекта.

Като премахва ненужните за потребителите стъпки, използвани, за да се улови и изрази замисъла за проекта, технологията Inventor Fusion придава ново значение на израза „лесен за употреба”. Инструментите, които се адаптират към конкретната задача и могат да бъдат извикани на секундата, осигуряват всичко необходимо директно от курсора, и по този начин преместват вниманието на потребителя от лентите с инструменти и диалоговите кутии към директната манипулация с дигиталните прототипи.

“Много компании искат да извлекат полза от директното моделиране в определени ситуации,” казва Анагност. „В същото време, параметричното моделиране, базирано на предварителни данни, продължава да е актуално и важно. Технологията Inventor Fusion е вълнуваща нова стъпка в реализацията на потенциала на дигиталните прототипи, която води една още по-широка група производители до ново ниво на лекота на използването и увеличена производителност.”

По-късно тази година, Autodesk възнамерява да предложи безплатно възможността за сваляне на Inventor Fusion Preview от Autodesk Labs. 

 


Етикети: Autodesk , .NET , 3D , СЕК , НАП , технология , проект , ИТ , C , CAD , задача , производителност , софтуер за проектиране , БИ , СКАТ , Inventor Fusion , 2D , EDI

Четете още:Последни новини
Джони Деп се завръща на голям екран в емблематичната си ...
 
AOC представя най-бързият геймърски монитор с NVIDIA G-SYNC до момента. ...
 
Още един смартфон от богатото портфолио на Huawei вече е ...
 
Приложенията Word, Excel и Outlook вече могат да бъдат интегрирани ...Най-четени