АУБ с нова технологична платформа за интерактивно обучение

Категория: ИТ инфраструктура , Мрежи
Saga Technology
четвъртък, 9 Април 2015 8:06ч

АУБ с нова технологична платформа за интерактивно обучение
Американският университет в България (АУБ) вече разполага с най-модерната мрежова технологична платформа за интерактивно обучение в страната. Това затвърждава позицията на АУБ като водеща образователна институция в региона. Проектът, който е осъществен с най-съвременните технологии на световния ИТ лидер Хюлет-Пакард (НР) и в партньорство с българската технологична компания Парафлоу Комуникейшънс, улеснява образователния и изследователски процес, и предоставя свързаност на студенти и преподаватели според световните стандарти.

Изградената нова технологична платформа в АУБ дава възможност на всеки студент чрез своя компютър да се свързва с мрежата на университета и също така да има достъп до интернет. С близо 1000 студенти и над 80 преподаватели от четири континента, модерната мрежова инфраструктура позволява все по-широкото използване на интерактивни услуги в образователния процес и по време на отдиха на студентите в общежитията. Някои от тези услуги включват онлайн видео на живо, стрийминг на глас, телевизия - произведени от вътрешни или външни за университета източници.

Технологичната среда осигурява необходимия капацитет на безжичната инфраструктура на АУБ, което гарантира 100% покритие във всички сгради на университета на скорости до 100 Mbps и възможност за 5 000 едновременно работещи устройства.

Новата платформа бе представена официално на специална пресконференция.


Четете още:Последни новини
Джони Деп се завръща на голям екран в емблематичната си ...
 
AOC представя най-бързият геймърски монитор с NVIDIA G-SYNC до момента. ...
 
Още един смартфон от богатото портфолио на Huawei вече е ...
 
Приложенията Word, Excel и Outlook вече могат да бъдат интегрирани ...Най-четени