Atos разработва иновации в транспорта и център за Управление на пътуването в Европа

Категория: Иновации
Силвия Хаджикръстева
петък, 1 Февруари 2013 10:20ч

Atos работи за иновации в сферата на Интелигентните транспортни системи. Компанията стана партньор в международния консорциум T-TRANS, който подписа с Европейската комисия договор за подкрепа на проекта „Увеличаване на трансфера на иновациите в Интелигентните транспортни системи към пазарите (T-TRANS)” на стойност 1.7 милиона евро.

T-TRANS ще работи за въвеждането на пазара на технологии, които значително да подобрят цените и ефективността на транспортния сектор в Европа. Като специалист в сферата на Интелигентните транспортни системи, Atos ще разработи пътна карта за състоянието, бариерите и потенциала на технологиите в областта, както и пазарен анализ и оценка на макроикономическото отражение на проекта.

Компанията започна работа и по създаването на експертен център за Управление на пътуването, който да обслужва Европа. В центъра ще се разработват иновативни решения и технологии, позволяващи интегрирано и гъвкаво Управление на пътуванията, Интелигентно управление на трафика, Управление на автопарка, Таксуване по пътищата, Автоматизирано събиране на пътни такси и Транспортни операции. Чрез създаването на експертното звено, Atos ще разшири достъпа до набора от решения, които предлага в транспортния сектор.

„Мобилността е една от глобалните тенденции за развитието на обществото и играе ключова роля за повишаване на конкурентоспособността. Разработването на иновативни решения в областта на транспорта ще допринесе за по-добрата ефективност на сектора, ще създаде допълнително удобство и предпоставки за лоялност на потребителите и ще подпомогне компаниите да оптимизират и максимизират паричните потоци,” сподели Веска Давидова, управител на Atos България.

Етикети: иновации , Atos , транспортни системи

Четете още:Последни новини
Джони Деп се завръща на голям екран в емблематичната си ...
 
AOC представя най-бързият геймърски монитор с NVIDIA G-SYNC до момента. ...
 
Още един смартфон от богатото портфолио на Huawei вече е ...
 
Приложенията Word, Excel и Outlook вече могат да бъдат интегрирани ...Най-четени