Apple се готви да купи Loewe

Категория: ИТ бизнес
Наско Атанасов
вторник, 15 Май 2012 12:18ч

Apple се готви да купи Loewe
Според непотвърдени данни, Apple води преговори за купуване на Loewe AG, немски производител на телевизори, аудио техника и развлекателни системи. Очаква се окончателното решение по сделката да стане известно до края на седмицата. Предложението на Apple все още не е прието, но финансовият консултант на Loewe го е одобрил, съобщават източници в мрежата.

Твърди се, че Apple е предложил 87,3 милиона евро, което е един път и полови повече от общата стойност на акциите на Loewe AG. На последните закрити търгове те бяха оценени на 58,79 милиона евро. В списъка на най-крупните акционери на Loewe влизат компании като Sharp (28,83% акции) и LaCie (11,17%).

Компанията Loewe е създадена през 1923 година, а през 1931 година пуска първия в света телевизор с електронно сканиране (на снимката). Но продажбите на компанията последната година са намаляли с 11%. В резултат производителят е завършил годината със загуби в размер на 10,5 милиона евро. Щатът на компанията е от 1000 души в 50 различни държави по света.

Етикети: Apple , телевизори , Loewe

Четете още:Последни новини
Джони Деп се завръща на голям екран в емблематичната си ...
 
AOC представя най-бързият геймърски монитор с NVIDIA G-SYNC до момента. ...
 
Още един смартфон от богатото портфолио на Huawei вече е ...
 
Приложенията Word, Excel и Outlook вече могат да бъдат интегрирани ...Най-четени