Apple с по-високи резултати за второто тримесечие на финансовата 2009 година

Категория: ИТ бизнес , Любопитно
Наско Атанасов
петък, 24 Април 2009 12:50ч

Apple съобщава финансовите си резултати за отчетната 2009 година - второ тримесечие, приключило на 28 март. Компанията обяви приходи от 8.16 милиарда долара и нетна печалба за тримесечието от 1.21 милиарда долара или 1.33 долара за размита акция. Тези резултати са сравнени с приходи от 7.51 милиарда долара и нетна печалба за тримесечието от 1.05 милиарда долара или 1.16 долара за размита акция за миналогодишното тримесечие. Общият марж е 36.4 процента, по-висок в сравнение с 32.9 процента за миналогодишното тримесечие. Продажбите в цял свят обясняват 46 процента от приходите за тримесечието.

Съгласно счетоводно третиране, изисквано от GAAP, компанията признава приходи и стойност на продадените продукти за iPhone™ и Apple TV над техния изчислен икономически живот. Коригирайки GAAP продажбите и стойности на продукти, за да се премахне влиянието на счетоводното третиране, съответните единици, несвързани с GAAP, за тримесечието са 9.06 милиарда долара за "Коригирани Продажби" и 1.66 милиарда долара за "Коригиран Нетен Приход".

Apple е продала 2.22 милиона компютри Macintosh през тримесечието, представляващи 3% спад в сравнение с миналогодишното тримесечие. Компанията е продала 11.01 милиона iPod-и през тримесечието, представляващи 3% ръст в сравнение с миналогодишното тримесечие. iPhone-ите, продадени за тримесечието са 3.79 милиона, което представлява 123% ръст в сравнение с миналогодишното тримесечие.

"За нас е голямо удоволствие да съобщим най-добрите приходи и печалба за работното тримесечие в нашата история до сега", каза Питър Опънхаймер, главен финансов директор на Apple. "Финансовото състояние на Apple остава много добро с почти 29 милиарда долара в брой и продаваеми ценни книжа в нашия баланс. Гледайки към третото финансово тримесечие на 2009 г., очакваме приходи от около 7.7 до 7.9 милиарда долара и доход на акция с намалена стойност от около 0.95 до 1.00 долара."
Етикети: Apple , Macintosh , IP , iPhone , TV , ИТ , C , БИ

Четете още:Последни новини
Джони Деп се завръща на голям екран в емблематичната си ...
 
AOC представя най-бързият геймърски монитор с NVIDIA G-SYNC до момента. ...
 
Още един смартфон от богатото портфолио на Huawei вече е ...
 
Приложенията Word, Excel и Outlook вече могат да бъдат интегрирани ...Най-четени