Apple преговаря с LG за доставка на Ultra HD дисплеи за iTV

Категория: HDTV
Благой Благоев
понеделник, 22 Юли 2013 13:01ч

Apple преговаря с LG за доставка на Ultra HD дисплеи за iTV
Apple обсъжда с корейската компания LG Display възможностите за доставка на телевизионни дисплеи с диагонал 55 и 65 инча. Става дума за течно-кристални панели с Ultra HD резолюция. Друг потенциален доставчик на панели за iTV е японската компания Sharp.

Телевизорите iTV на Apple ще имат широкоформатен дисплей Retina, който ще може да показва видео с резолюция 3840х2160 пиксела. iTV ще имат гласово управление, безжичен достъп до интернет и ще разпознават жестове. Досега не е решен проблемът за доставката на 4K панели за телевизорите на Apple. Производителите на такива дисплеи не са много и са претоварени с поръчки за тази година.

Досега основен доставчик на LCD дисплеи за MacBook Pro и iPad на Apple е точно LG Display. Затова се очаква отново той да достави и 4K дисплеите за iTV. Но корейската компания няма достатъчно мощности за производство на нужните дисплеи и затова LG Display планира да ги пусне в края на годината и началото на следващата.

Телевизорите iTV с 4K дисплеи се смяташе, че ще струват около $20 000. Но някои компании вече се готвят да произведат по-достъпни модели с такава резолюция на цени около $2500 за модел с екран 50 инча. Вероятно и Apple ще се стреми да влезе в такава ценова рамка, ако иска неговия Smart телевизор iTV да разчита на успех, коментират специалисти. Очаква се той да се появи на пазара следващата година.

Етикети: Apple , LG Display , iTV , Ultra HD дисплеи

Четете още:Последни новини
Джони Деп се завръща на голям екран в емблематичната си ...
 
AOC представя най-бързият геймърски монитор с NVIDIA G-SYNC до момента. ...
 
Още един смартфон от богатото портфолио на Huawei вече е ...
 
Приложенията Word, Excel и Outlook вече могат да бъдат интегрирани ...Най-четени