Apple мисли за магнити за закрепване на обективи към камерата на iPhone

Категория: Хардуер , Цифрово фото & видео , Цифрови фотоапарати , Смартфони
Благой Благоев
сряда, 29 Януари 2014 11:18ч

Apple мисли за магнити за закрепване на обективи към камерата на iPhone
Собствениците на iPhone, които искат да правят по-добри снимки с телефоните си, могат да бъдат заинтересовани от новия патент, подаден от Apple.

Публикуван от US Patent and Trademark Office, патентът на Apple, наречен „Магнитни допълнителни обективи с подравнен ръб“, описва как ще бъде прикрепен обектив към iPhone и ще е съобразен с камерата му.

Това е цял модул с магнити за зраво закрепване върху iPhone в различни точки. Модулът ще се нагажда към камерата на iPhone, което позволява тя да разшири обектива си и да се включи към оптиката и сензорите на телефона. Електромоторче ще поддържа подвижните части на външния обектив, което ще му позволява да увеличава, автофокусира и да устоява на разклащане.

Патентна заявка на Apple описва метод за използване на сменяеми обективи с iPhone. Патентът обсъжда използването на сензор за изображение и обектив, поставен директно в смартфона чрез подвижен панел. Потребителите ще могат да сменят обективи.

Няколко производители вече правят обективи за камерата и други подобни аксесоари за прикрепване към iPhone. Ако приемем, че някога се превърне в реалност, изобретението на Apple би могло допълнително да разшири снимачните възможностите на iPhone.

Етикети: патент , Apple iPhone , камера , Епъл , сменяем обектив

Четете още:Последни новини
Джони Деп се завръща на голям екран в емблематичната си ...
 
AOC представя най-бързият геймърски монитор с NVIDIA G-SYNC до момента. ...
 
Още един смартфон от богатото портфолио на Huawei вече е ...
 
Приложенията Word, Excel и Outlook вече могат да бъдат интегрирани ...Най-четени