Apple купува Poly9, ще конкурира Google Earth

Категория: ИТ бизнес , ИТ политика
Благой Благоев
четвъртък, 15 Юли 2010 11:33ч

Apple купува Poly9, ще конкурира Google Earth
Apple закупи картографския уеб софтуер на начинаещата компания Poly9. Според наблюдатели на пазара това може да означава, че компанията тайно разработва идеята да предложи собствена версия на Google Earth.

Poly 9 е създала Poly9 Globe, като го обявява за междуплатформен 3D глобус, който не изисква сваляне на какъвто и да е софтуер. Картографската технология на Google Earth е подобна, но изисква свалянето и зареждането на специален модул за достъп до нея.

Например Skype, LinkedIn, NORAD използват приложните интерфейси на Poly9 в своите продукти. Apple не е отрекла или потвърдила покупката. Уеб сайтът Poly9 Website не работи, а акаунтът на компанията в Twitter не е обновяван от 11 март. Това обикновено е знак за затваряне или закупуване на компания.

Това е втората картографска придобивка на „ябълката” след закупуването на PlaceBase през миналото лято. Placebase прави приложен интерфейс за наслагване на търговски и други данни върху географски карти – например демографски или за престъпността.

Засега намеренията на Apple не са ясни, но много вероятно е Google да се изправи пред нов конкурент, главно на мобилния фронт.


Етикети: Apple , GoogleEarth , Poly9

Четете още:Последни новини
Джони Деп се завръща на голям екран в емблематичната си ...
 
AOC представя най-бързият геймърски монитор с NVIDIA G-SYNC до момента. ...
 
Още един смартфон от богатото портфолио на Huawei вече е ...
 
Приложенията Word, Excel и Outlook вече могат да бъдат интегрирани ...Най-четени