Анонимните отмъщават за затварянето на Megaupload с атаки срещу ФБР и Холивуд

Категория: Информационна Сигурност , Интернет
Благой Благоев
петък, 20 Януари 2012 18:29ч

Анонимните отмъщават за затварянето на Megaupload с атаки срещу ФБР и Холивуд
Часове след като Министерството на правосъдието на САЩ обяви, че е затворило сайта за споделяне на файлове Megaupload, хакери от групата на Анонимните стартираха обширна ответна DDoS атака срещу държавни сайтове и сайтове на развлекателната индустрия.

Почти веднага след като федералните прокурори затвориха Megaupload.com по обвинения в нарушаване на законите за пиратството, Twitter и онлайн форумите експлодираха със слухова за отмъщение и отплата.

Федералните прокурори затвориха сайта за споделяне на файлове Megaupload.com на 19 януари за разпространение на незаконно съдържание в един от най-големите набези срещу онлайн пиратството в интернет историята и арестуваха четирима души.

Часове по-късно уеб сайтове, принадлежащи към Федералното бюро за разследване, Американското министерство на правосъдието, Службата за авторско право на САЩ и няколко гиганти на развлекателния бизнес, включително Universal Music, Асоциацията на звукозаписната индустрия на Америка и американската асоциация Motion Picture, са били извадени в офлайн режим чрез атака тип разпределен отказ на услуги (DDoS) и останаха недостъпни за останалата част от деня и вечерта.

Група хактивисти от Анонимните веднага стартира OpMegaupload и координира DDoS срещу редица интернет страници. Поддръжниците бяха насърчавани да изтеглят инструмент - Low Orbit Ion Cannon, който да осигури поток от трафик към целевия сайт. Комбинираните потоци в крайна сметка претоварват сървъра, тъй като той се опитва да обработи всички искания.

Един акаунт, свързан с Анонимните - AnonOps, твърди, че е завзел сайта на Министерството на правосъдието. Постът казва: "justice.gov & universalmusic.com TANGO DOWN! Трябва да ни ОЧАКВАТЕ!"

Universal Music изглежда са били нападнати, защото наскоро музикалната компания се опита да принуди YouTube да свали промоционално видео, произведено от Megaupload с участието на няколко изпълнители, подписали с Universal, които са похвалили сайта за споделяне на файлове.

Друг профил в Twitter, свързан с групата - AnonymousIRC, в един момент твърди, че над 1500 души са били в нейния интернет чат Relay Chat, обсъждайки операцията и други потенциални цели, включително Белия дом, Viacom и др. AnonOps твърди, че OpMegaUpload е "най-голямата атака досега" с 5635 души, участващи в нея.

Атаките се отразиха на целия интернет трафик. Мрежата за доставяне на съдържание Akamai е регистрирала 218 атаки през последните 24 часа, отчетени с инструмент за уеб мониторинг в реално време.

AnonymousIRC публикува в Twitter: "Същото нещо, което се случи с # Megaupload, може да се случи с всички други големи (или малки) уебсайтове, които също обичате! Преборете се за тях! # OpMegaupload".

Затварянето на Megaupload дойде само ден, след като различните групи и фирми участваха в 24-часова стачка, в която няколко хиляди уеб сайтове доброволно минаха офлайн, за да протестират два спорни закона за борба с пиратството, дебатирани в Конгреса. Противниците на законопроекта смятат, че широките правомощия, предоставени на притежателите на авторски права, ще направят твърде лесно да се затварят легитимни уеб сайтове без справедлив процес и ще насърчат онлайн цензурата. В действителност, ако Stop Online Piracy Act (SOPA) и Protect IP Act бяха приети, изобщо нямаше да е необходимо ФБР да се включва в закриването на Megaupload.

Етикети: хакери , кибератака , кибератаки , DDoS атаки , DDOS-атаки , хактивисти , Анонимните , ФБР , Anonymous , законопроект SOPA , Megaupload.com

Четете още:Последни новини
Джони Деп се завръща на голям екран в емблематичната си ...
 
AOC представя най-бързият геймърски монитор с NVIDIA G-SYNC до момента. ...
 
Още един смартфон от богатото портфолио на Huawei вече е ...
 
Приложенията Word, Excel и Outlook вече могат да бъдат интегрирани ...Най-четени