AMD обяви иновативен драйвер Catalyst 15.7 за интуитивна работа с Windows 10

Категория: Софтуер , Системен софтуер , Windows
Благой Благоев
понеделник, 13 Юли 2015 13:44ч

AMD обяви иновативен драйвер Catalyst 15.7 за интуитивна работа с Windows 10
Windows 10 все още не е обявен официално, но AMD вече обяви актуализация на драйвера си AMD Catalyst 15.7, който ще бъде изцяло интегриран в последната (завинаги) операционна система на Microsoft като част от актуализациите на драйверите за Windows.

Драйверът AMD Catalyst 15.7 предлага надеждна производителност и иновационни характеристики и технологии, казват от компанията, и добавят, че AMD APU и Radeon GPU под Windows 10 ще могат да осигурят ново ниво на изживявания на своите потребители, с по-добра от всякога картина в игрите и поточното видео.

Някои от ключовите характеристики включват способност да се ползва поточно съдържание на най-високите резолюции (4K и повече) благодарение на хардуерно-базирания HEVC декодер (там, където технологията е налична). Активирането на Microsoft DirectX 12 и технологията AMD Freesync ще помогне игрите да изглеждат страхотно на вашия AMD базиран РС, работещ под Windows 10.

По-краткото време за възобновяване с AMD и Windows 10 ще съкрати чакането и ще осигури повече време за работа, защото вашият РС ще се „събужда“ от състояние „сън“ по-бързо. Window Display Driver Model (WDDM) 2.0 работи с Windows 10, за да намали товара от страна на драйвера върху графичния хардуер. Режимите на дисплей могат бързо да бъдат променяни без досадното трептене, което потребителите на Windows изпитваха преди.

Драйверът AMD Catalyst 15.7 осигурява актуализация на важни характеристики за подобряване на работата на потребителите, сред които:
• Frame Rate Target Control (FRTC – целево управление на скоростта на кадрите) помага за фината настройка на вашата графична карта за по-стабилна и постоянна производителност в игрите с управление на кадровата скорост в реално време, с ограничаване на максималната скорост на кадрите по време на игра. Заедно с това тази функция осигурява по-ниска консумация на енергия, по-ниски температури в системата и по-бавни скорости на вентилаторите за по-тиха работа на компютъра.
• Virtual Super Resolution (VSR – виртуална супер-резолюция) осигурява подобрение на качеството на изображението както за геймъри, така и за другите потребители на Windows.
• AMD FreeSync технология – премахва накъсването на картината, както и нейното забавяне/закъснение. Сега работи в режим Crossfire! Трябва само да разполагате с FreeSync съвместим компонент на AMD и FreeSync съвместим монитор.

Етикети: драйвер , иновация , Windows 10 , AMD FreeSync , AMD Catalyst 15.7 , Virtual Super Resolution , Frame Rate Target Control

Четете още:Последни новини
Джони Деп се завръща на голям екран в емблематичната си ...
 
AOC представя най-бързият геймърски монитор с NVIDIA G-SYNC до момента. ...
 
Още един смартфон от богатото портфолио на Huawei вече е ...
 
Приложенията Word, Excel и Outlook вече могат да бъдат интегрирани ...Най-четени