AMD и AP ще използват виртуална реалност за нова журналистика

Категория: ИТ бизнес , Технологии
Saga Technology
четвъртък, 25 Февруари 2016 19:23ч

AMD и AP ще използват виртуална реалност за нова журналистика
AMD обяви, че си сътрудничи с Асошиейтед прес (The Associated Press, АР) за изграждането на нов канал с изживявания от типа „виртуална реалност“ (ВР) за журналистика от следващо поколение. В тази съвместна дейност AP ще използва графичните технологии AMD Radeon за рендериране на близки до живота ВР среди около новините и документалното съдържание, а AMD ще осигури хардуерните платформи, софтуерните средства и опита си във ВР в подкрепа на журналистическата дейност.

ВР журналистиката е нов етап в представянето на наистина грабващи новини, които ни поставят в сърцето на събитията. Като поставя зрителя в центъра на действието, виртуалната реалност може да му даде нов начини за възприемане, сякаш наблюдава отвътре.

2016 година се очаква да бъде годината, в която ВР ще присъства широко в живота. Ще се предлага ВР оборудване за глава, както и хардуер и софтуер с ВР възможности, и ВР изживявания с източник Асошиейтед прес. AMD Radeon графиката на база Graphics Core Next архитектурате и AMD LiquidVR средтаа за софтуерна разработка ще осигурят зрелищни ВР визуални изживявания за емоционално и интелектуално ангажиране на аудиторията.


Четете още:Последни новини
Джони Деп се завръща на голям екран в емблематичната си ...
 
AOC представя най-бързият геймърски монитор с NVIDIA G-SYNC до момента. ...
 
Още един смартфон от богатото портфолио на Huawei вече е ...
 
Приложенията Word, Excel и Outlook вече могат да бъдат интегрирани ...Най-четени