Александър Христов поема председателството на БДВО

Категория: ИТ бизнес , Събития
Благой Благоев
вторник, 21 Юни 2011 12:24ч

Александър Христов поема председателството на БДВО
Александър Христов, член на Управителния съвет на Българско дружество за връзки с обществеността (БДВО), беше избран за изпълняващ длъжността председател на организацията. Той поема управлението преди началото на мандата си, който трябва да започне в началото на 2012 г. Промяната в ръководството на БДВО е в резултат на оставката на Стоян Стоянов, избран за председател на дружеството за 2011 г. Причините за това са свързани с възникнали различия в управлението и с намерението му да насочи усилията си към други успешни проекти.

Александър Христов е член на БДВО от 2003 г. и участва в ръководната дейност на организацията през последните шест години. Председател е на Комисията по етика на БДВО за периода 2006 – 2010 г. Като и.д. Председател на организацията той ще работи активно за утвърждаване ценностите на PR професията и високите критерии за нейното практикуване. Ще следва политика на приемственост и последователност и ще се фокусира върху това, което е от общ интерес за всички комуникационни специалисти в страната.

Понастоящем Александър Христов е Акаунт директор в PR агенция Civitas Bulgaria, а преди това е бил директор в управление „Маркетинг, реклама и връзки с обществеността” в Корпоративна търговска банка АД. Професионалният му опит включва още PR позиция в БАЕЗ, журналист във в. „Банкер” и други. Александър Христов е доктор по комуникации и магистър по международни икономически отношения. Преподава “Връзки с обществеността” в НБУ и в СУ „Св. Климент Охридски”. Aвтор e на над 40 публикации в наши и чужди специализирани издания.

Етикети: маркетинг , реклама , PR

Четете още:Последни новини
Джони Деп се завръща на голям екран в емблематичната си ...
 
AOC представя най-бързият геймърски монитор с NVIDIA G-SYNC до момента. ...
 
Още един смартфон от богатото портфолио на Huawei вече е ...
 
Приложенията Word, Excel и Outlook вече могат да бъдат интегрирани ...Най-четени