Аксесоари с вградена NFC технология на конкурса Евровизия

Категория: Любопитно , Технологии
Saga Technology
четвъртък, 19 Май 2016 22:50ч

Аксесоари с вградена NFC технология на конкурса Евровизия
Visa Eвропа въведе лимитирана серия безконтактни гривни с NFC технология за разплащания в Швеция. В духа на конкурса Евровизия 2016 посетителите се възползваха от иновативната технология във всички търговски обекти в страната, приемащи безконтактни плащания.

Гривните са произведени в ексклузивна лимитирана серия, която беше достъпна за потребителите в градчето на Евровизия, Кралската градина (Kungsträdgården) в Стокхолм, в седмицата на конкурса. Безконтактната гривна е предплатена, което означава, че потребителите могат да я заредят със сума по техен избор от дебитна или кредитната си карта преди използване. Освен вградената NFC технология, употребата на гривната добави и различни VIP услуги като специални предложения за храни и напитки, както и пропуск за бързо преминаване в зоните на Евровизия.

С валидност до 31-ви октомври 2016 г., гривните могат да бъдат използвани дори след конкурса Евровизия на всички терминали, приемащи безконтактни плащания с Visa.
„С тези гривни искаме да покажем предимствата на безконтактната технология. Гордеем се с нашия прогрес в развитието на иновативни решения, които подобряват момента на разплащане за милиони потребители и търговци“, споделя Кристина Линд, мениджър на Visa Европа за Швеция.

Безконтактните разплащания в Европа отчитат стремителен ръст през 2015 г. с направени 1,7 милиарда безконтактни трансакции и 152 милиона безконтактни карти в обращение. В периода между октомври 2014 г. и септември 2015 г. покупките на континента са на стойност 21,4 милиарда евро, а средната стойност на всяка покупка е 13,62 евро.

„Днес 1 от 5 покупки, извършени с Visa, са безконтактни. От това, което виждаме на други пазари в Европа, е ясно, че потребителите и търговците оценяват удобството и бързината на безконтактните разплащания“, споделя още Кристина Линд.

Тази година музикалният фестивал „Евровизия“ отбеляза 61-вото си издание в шведската столица Стокхолм. За България той беше знаменателен с 4-то място, което спечели Поли Генова с песента „Ако любовта беше престъпление“, композирана от Борислав Миланов и Себастиан Арман, както и шведския композитор Йоаким Бо Персон.

Етикети: Visa Европа , технологията NFC , NFC разплащания , NFC , Евровизия , Поли Генова

Четете още:Последни новини
Джони Деп се завръща на голям екран в емблематичната си ...
 
AOC представя най-бързият геймърски монитор с NVIDIA G-SYNC до момента. ...
 
Още един смартфон от богатото портфолио на Huawei вече е ...
 
Приложенията Word, Excel и Outlook вече могат да бъдат интегрирани ...Най-четени