Акциите на Apple отново поевтиняват

Категория: ИТ бизнес
Благой Благоев
сряда, 26 Юни 2013 12:42ч

Акциите на Apple отново поевтиняват
Акциите на компания Apple паднаха днес с 2,7%, след като Jefferies намали прогнозата си от 420 на 405 долара. За един ден стойността на ценните книжа на компанията спадна дори под 400 долара. По оценка на Bloomberg, капитализацията на Apple от началото на годината намаля с 24% и то по времето, когато индекса на пазара се повиши с 10%. Максимална стойност от 705,07 долара достигна цената на ценните книжа на компанията септември миналата година.

Минималната цена на акция на Apple за една година е385,10 долара. Спадането на стойността на книжата на компанията е 43% в сравнение с годишния максимум. Това експертите свързват с дългото отсъствие на нови устройства в продуктовата линия на Apple. По данни на ритейлърите и мрежовите оператори, в складовете има два пъти повече iPhone в сравнение с допустимото ниво. Компания Apple продава много по-малко смартфони, отколкото се очакваше, твърди анализатора от Jefferson Питър Мисек.

Експертът от Global Equities Research Трип Чоудри пък заявява, че в последно време сред сътрудниците на Apple вече има много, които обмислят да преминат на работа в други компании.

Етикети: Apple , акции , цена

Четете още:Последни новини
Джони Деп се завръща на голям екран в емблематичната си ...
 
AOC представя най-бързият геймърски монитор с NVIDIA G-SYNC до момента. ...
 
Още един смартфон от богатото портфолио на Huawei вече е ...
 
Приложенията Word, Excel и Outlook вече могат да бъдат интегрирани ...Най-четени