ADATA пуска 3D NAND флаш SSD за гейминг от серията XPG

Категория: Хардуер , USB устройства
Saga Technology
сряда, 5 Октомври 2016 20:25ч

ADATA пуска 3D NAND флаш SSD за гейминг от серията XPG

ADATA Technology, водещ производител на DRAM модули и NAND флаш продукти, обяви пазарния дебют на геймърския XPG SX8000 SSD, който използва изключително компактния M.2 формат и е изграден върху новата 3D MLC NAND флаш технология с SMI 2260 контролер. SX8000 отговаря на новия NVMe 1.2 комуникационен стандарт, като се свързва директно към дънната платка чрез PCI Express 3.0 x4 шини (PCIe 3x4 канала). Скоростите, които осигурява, са 2.4GB/s при четене и 1GB/s при запис, както и 100 000/140 000 входно-изходни операции в секунда (IOPS). SX8000 ще се предлага в няколко разновидности (128GB, 256GB, 512GB и 1TB), като в края на месец октомври ще бъде пусната и малко по-бърза версия, оборудвана с атрактивен XPG охладител за най-запалените геймъри.

Компактният M.2 PCI 3x4 чупи скоростните бариери

XPG SX8000 се интегрира в настолни компютри и лаптопи чрез компактния M.2 2280 форм фактор и управлява данните през PCI Express 3.0 x4. Ниската латентност и широката честотна лента на PCIe шините позволяват скорост на четене до 2.4GB/s и до 1GB/s за запис, което е четирикратно увеличение на скоростта при четене и два пъти по-бърз запис в сравнение с производителността при стандартните SATA 6Gb/s полупроводникови дискове. Цифрите за входно-изходни операции в секунда (4K IOPS) показват 100 000 за случайно четене и 140 000 при запис, което е също значително повече от това при SATA-базираните устройства. SX8000 разполага с цялостна NVMe 1.2 съвместимост, което осигурява огромно увеличение на производителността, особено при зареждане на тежки игри и специфични професионални приложения като графика и видео рендиране.

Иновативна технология и гъвкави решения


 SX8000 представлява нова ера не само в производителността, но и по отношение на своята архитектура. Новото SSD устройство използва надеждна 3D MLC NAND флаш памет, която позволява на компанията да предложи разнообразни версии с капацитет от 128GB до 1TB. Високата ефективност и производителност на 3D NAND технологията позволяват съхранение на по-голям обем информация върху по-малък форм фактор, без необходимост от повече енергийно захранване. ADATA SX8000 излиза едни гърди напред и с увеличения на 2 милиона часа MTBF (средно време до повреда) рейтинг, което е 25% повече от това на 2D NAND SSD устройство.

Наличие на помощни функционалности

Дизайнът на фърмуера е съобразен в най-висока степен с производителността и интегритета на всяко SSD устройство на ADATA. Наличието на SLC кеш памет и на DRAM кеш-буфер позволява вариации в скоростта според тежестта на задачите и наличните системни ресурси. Технологията LDPC ECC минимизира загубата и грешките при запис на информация, докато Data Shaping разпределя равномерно работното натоварване между NAND флаш клетките. SX8000 се предлага и с 5-годишна гаранция.Четете още:Последни новини
Джони Деп се завръща на голям екран в емблематичната си ...
 
AOC представя най-бързият геймърски монитор с NVIDIA G-SYNC до момента. ...
 
Още един смартфон от богатото портфолио на Huawei вече е ...
 
Приложенията Word, Excel и Outlook вече могат да бъдат интегрирани ...Най-четени