Акселератори и уеб слайсове с българската версия на Internet Explorer 8

Категория: Интернет , Събития
Наско Атанасов
четвъртък, 23 Април 2009 13:59ч

Акселератори и уеб слайсове с българската версия на Internet Explorer 8
Майкрософт представи българската версия на Internet Explorer 8. За българските потребители по-интересната новина обаче е наличието на акселератори и уеб слайсове за услуги, предоставяни от водещи уеб сайтове у нас. Сред тях са сайтове от групата на Нетинфо, Булинфо (Imot.bg, Mobilen.bg и Zaplata.bg), BGmaps.com и SA Dictionary. Тези нововъедения ще дадат възможност на потребителите с минимален брой кликове да стигат до информацията и услугите, които ги интересуват.

“Хората ясно заявиха от какво имат нужда в един браузър — сигурност, бързина и по-лесен начин за работа”, коментира Огнян Киряков, генерален директор на Майкрософт България. “С IE8 ние им предлагаме точно това. Специално за българските потребители, ние правим и много повече. За първи път Майкрософт си партнира с български компании при създаването на иновации в браузъра като акселератори и уеб слайсове, за услуги предлагани от едни от най-посещаваните уебсайтове в страната. По този начин те получават най-бързия и лесен за работа браузър, който Майкрософт е правил досега”, допълни той.

Иновациите в Internet Explorer 8 са резултат от задълбочено проучване на мнението на милиони потребители от цял свят. При създаването им Майкрософт се фокусира върху това, което е най-важно за тях, в резултат на което IE8 е най-добрия начин за работа и забавление в интернет днес. Той предлага по-голяма сигурност и защита на личната информация, предпазвайки по-добре потребителите от онлайн заплахи – блокира от 2 до 4 пъти повече атаки на зловреден код в сравнение с други браузъри. С In private browsing функцията потребителите сърфират в интернет при пълна анонимност и без възможност на запазване на информация, като история, cookies и други.

IE8 e един от най-бързите браузъри днес, превъзхождайки своите конкуренти в скоростта на зареждане на страници при над 50% от водещи 25 уеб сайта в световен мащаб, според comScore Inc. Опцията визуално търсене дава възможност за търсене в сайтове като The New York Times, Amazon.com and Wikipedia, като визуализират чрез картинки резултатите в реално време.

За по-бързата и ефективна работа в интернет пространството помагат най-вече иновациите като акселератори и уеб слайсове. Акселераторите ускоряват изпълнението на ежедневни задачи онлайн от текущата страница, в която се намират потребителите. За целта е необходимо те само да натиснат десен бутон на мишката върху селектирана дума или фраза и моментално ще могат да намерят карта, да изпратят имейл или да споделят информация с приятели. Уеб слайсовете в IE8 позволявт следене на динамично променяща се информация в откъс от уеб сайт и информират потребителите, когато има промяна в тях.

Българските потребители за първи път могат да се възползват от акселератори и уеб слайсове в IE8 разработени специално за тях за услуги, предоставяни от български уеб сайтове, като тези на дигиталната медийна компания Нетинфо, BGmaps.com, сайтовете на Булинфо и SA Dictionary.

„С подкрепата на колегите от Майкрософт България разработихме акселератор за IE8, който ще улесни българските интернет потребители и ще направи достъпа до www.bgmaps.com още по-бърз и удобен. Това на практика означава, че популярната функционалност за търсене на адреси, населени места и интересни обекти в сайта става достъпна от всяка една страница в Интернет”, отбеляза Росен Русинов, генерален мениджър на ДАТЕКС ГИС Център.

С акселератора в IE8 търсенето на адрес в България чрез BGmaps.com става директно от страницата, в която се намирате без да е необходимо да се зарежда допълнително страницата на Bgmaps.com. Например, ако търсите ресторант за вечеря веднага щом намерите адреса е необходимо само да го маркирате, да натиснете десен бутон на мишката и като резултат акселератора ви показва веднага карта с точното му местоположение.

Акселераторите и уеб слайсовете разработени за сайтовете на българската дигитална медийна компания Нетинфо предоставят уникални възможности на българските потребители, превръщайки сърфирането в интернет в удоволствие. Например без значение къде се намират, те ще имат възможност за незабавно изпращане на избран от тях текст през АБВ Поща, буквално с два клика на мишката. Те ще могат също така да търсят информация изключително бързо чрез избрана от тях дума или текст в търсачката на Gbg.bg, да научат водещите новини във Vesti.bg или в Sportni.bg.

Уеб слайсовете за сайтовете на Нетинфо ще им дадат възможност за първи път да следят динамично променяща се информация в новинарските сайтове Vesti.bg и Sportni.bg. Те ще могат също така да получават актуална информация за прогнозата за времето в избран от тях град чрез Sinoptik.bg, промените в класирането за дадена игра на Vgames.bg и новите игри в него (сайт, предлагащ най-новите онлайн игри), или да следят 10-те най-свежи публикации в мрежата според потребителите на Svejo.net.

"Нуждите и удобството на нашите потребители са във фокуса на ежедневната ни дейност и с акселераторите и уеб слайсовете, които разработихме за Internet Explorer 8 се стремим още по-пълноценно да отговорим на техните потребности. Благодарение на партньорството с Майкрософт вече осигуряваме на интернет потребителите допълнителни опции в помощ на дигиталното им ежедневие, ," каза Елена Колева, Маркетинг мениджър на Нетинфо.

Булинфо разработиха за българските потребители уеб слайсове за сайтовете си Imot.bg, Mobilen.bg, Zaplata.bg, чрез които те ще могат да следят в реално време актуални обяви за продажби или наем на жилища, обяви свързани с продажби или закупуване на автомобил или нови обяви за работа отговарящи на зададените от тях критерии.

Не на последно място е удобството, което предлага акселератора за SA Dictionary, който дава възможност за незабавен превод на дума от английски на български, само с два клика на мишката.

Българската версия на IE8 ще бъде достъпна за потребители утре на страницата на Майкрософт.


Етикети: Интернет , маркетинг , сигурност , иновации , .NET , игра , НАП , АБВ , сайт , IP , уеб сайт , Internet Explorer , Майкрософт България , уеб , Майкрософт , заплахи , BI , поща , .com , браузър , ГИС , онлайн , APS , работа , България , Maps , ИТ , C , Мрежата , Internet , Огнян Киряков , VGA , MES , Amazon , имейл , чат , защита , дарение , ICT , информация , онлайн игри , GM , мишка , зловреден код , партньорство , проучване , СНЕ , Mobi , ГИС , Internet Explorer 8 , Нера , БИ , НАРС , СКАТ , Vgames.bg , gbg.bg , sportni.bg , VESTI.bg , Булинфо , Bgmaps.com , EDI

Четете още:Последни новини
Джони Деп се завръща на голям екран в емблематичната си ...
 
AOC представя най-бързият геймърски монитор с NVIDIA G-SYNC до момента. ...
 
Още един смартфон от богатото портфолио на Huawei вече е ...
 
Приложенията Word, Excel и Outlook вече могат да бъдат интегрирани ...Най-четени