4G таблета BlackBerry Playbook демонстрира RIM

Категория: Хардуер , Компютърни системи , Таблети , Електроника
Наско Атанасов
понеделник, 10 Януари 2011 15:54ч

4G таблета BlackBerry Playbook демонстрира RIM
4G таблет демонстрира на изложението за потребителска електроника CES в Лас Вегас Research in Motion (RIM) като съобщи, че към него има голям корпоративен интерес. Новото устройство BlackBerry Playbook е снабдено със 7-инчов сензорен дисплей и разполага с мощен двуядрен процесор. Версията, снабдена само с Wi-Fi, се очаква да се появи на пазара през март, а тази с 4G през лятото. Таблетът на RIM се очаква да стане един от сериозните конкуренти на пазарния лидер в момента iPad на Apple.

В RIM са решили да използват услугите на мобилния оператор Sprint при продажбата на таблета, защото той разполага с най-широката 4G мрежа до момента. Третият по големина оператор в САЩ е избран за основен партньор и поради това, че използва технология за високоскоростна връзка, която е несъвместима с мрежите на другите два големи оператора в страната.

BlackBerry Playbook тежи 400 грама, дебел е по-малко от 1 см, като е с гумено покритие на корпуса, софтуерът позволява мултитаскинг, както и въртящо се меню, в което са показани всички програми, които са пуснати в момента. Таблетът ще разполага с хиляди приложения при дебюта му и ще се продава на цена под 500 щатски долара.Етикети: потребителска електроника , RIM , 4G таблет , BlackBerry Playbook

Четете още:Последни новини
Джони Деп се завръща на голям екран в емблематичната си ...
 
AOC представя най-бързият геймърски монитор с NVIDIA G-SYNC до момента. ...
 
Още един смартфон от богатото портфолио на Huawei вече е ...
 
Приложенията Word, Excel и Outlook вече могат да бъдат интегрирани ...Най-четени