400 студенти от ТУ София слушат лекции в „Часът на GLOBUL”

Категория: Обучение
Благой Благоев
понеделник, 28 Май 2012 10:31ч

За пета поредна година GLOBUL проведе инициативата „Часът на GLOBUL”, в рамките на която специалисти от компанията изнесоха серия от лекции и упражнения пред студенти от Технически университет – София. Те бяха посетени от надд 400 студенти от Факултета по телекомуникации. Темите на занятията бяха свързани с изграждането, поддръжката и управлението на телекомуникационна инфраструктура и мрежови технологии.

Лекторите от „Часът на GLOBUL” представиха и обсъдиха със студентите казуси от реалната практика в областта на телекомуникациите. Освен това, по време на практическите упражнения младежите имаха възможност да се запознаят отблизо с работните процеси в компанията, както и с различните видове телекомуникационно оборудване и софтуерни приложения.

„Часът на GLOBUL е един от най-успешните проекти на компанията, ориентирани към споделяне на знания и подкрепа на кариерния избор на младите хора в България. Интересът към инициативата до момента доказва, че тя се възприема изключително позитивно от студентите, тъй като им дава възможност да приложат теоретичните знания, получени в университета, в реална работна среда. ” – заяви Борис Тачев, директор „Човешки ресурси и администрация” в GLOBUL.

Дългосрочната образователна инициатива „Часът на GLOBUL”, която стартира през 2008 г., има за цел да обогати знанията на младите хора и да подпомогне тяхната бъдеща кариерна реализация. Като социално отговорна компания, GLOBUL традиционно подкрепя българското образование и предоставя на студентите от университетите в страната и в чужбина редица възможности за натрупване на практически опит, професионална подготовка и кариерно развитие.

Етикети: Globul , Часът на GLOBUL , Технически университет – София

Четете още:Последни новини
Джони Деп се завръща на голям екран в емблематичната си ...
 
AOC представя най-бързият геймърски монитор с NVIDIA G-SYNC до момента. ...
 
Още един смартфон от богатото портфолио на Huawei вече е ...
 
Приложенията Word, Excel и Outlook вече могат да бъдат интегрирани ...Най-четени