300 ИТ експерти на обучение за електронно управление

Категория: ИТ политика , e-правителство
Saga Technology
петък, 19 Декември 2014 14:29ч

Над триста експерти от министерствата, които отговарят за поддръжката и експлоатацията на системите за предоставяне на услуги на електронното управление, ще участват в специализирани обучения.

Обученията започват в началото на 2015 година. Темите на курсовете обхващат почти всички аспекти на дейностите по разработване, експлоатация и поддръжка на системи и софтуер за електронното управление. ИТ служителите от министерствата са проявили най-голям интерес към курсовете за бизнес анализатори, които включват създаване и прилагане на планове и стратегии, както и към темата „Киберсигурност“.

Сред останалите предмети на специализираната подготовка са: софтуерна архитектура, бази данни, java програмиране, системна администрация, управление и администриране на уеб портал. Предвидена е и подготовка по специално разработената програма за над 20 обучители, които в последствие ще запознаят своите колеги с наученото и ще предават своя опит и знания в съответните министерства.

Подготовката е в рамките на проект на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията - „Повишаване квалификацията на служителите от администрацията на централно ниво чрез усъвършенстване на знанията и практическите им умения за управление на софтуерни ИТ проекти в съответствие със съвременните методологии“. Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Административен капацитет“. Проектът е на стойност 1 913 372, 05 лв. и се очаква да приключи през септември 2015 г.

Етикети: електронно правителство , е-правителство , IT обучение , ИТ обучение , електронно управление , електронно обслужване , МТИТС , е-управление

Четете още:Последни новини
Джони Деп се завръща на голям екран в емблематичната си ...
 
AOC представя най-бързият геймърски монитор с NVIDIA G-SYNC до момента. ...
 
Още един смартфон от богатото портфолио на Huawei вече е ...
 
Приложенията Word, Excel и Outlook вече могат да бъдат интегрирани ...Най-четени