2013 г. няма да тичаме от гише на гише

Категория: ИТ политика , e-правителство
Благой Благоев
сряда, 30 Май 2012 11:37ч

Както по-рано днес съобщихме министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски подписа договорите с четири фирми и консорциуми, спечелили лотове в най-големия търг за изграждане на електронно правителство у нас. Проектът е наречен „Развитие на административното обслужване по електронен път” и бюджетът му е 18 милиона лева. Той се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Административен капацитет” (ОПАК), съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.


На официалната церемония за подписване на договорите присъства и вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков.


Да припомним, че Комисията за разглеждане, оценяване и класиране на офертите в търга определи следните изпълнители на отделните позиции:


 


Решението на Комисията за избор на изпълнител във втора позиция се обжалва от консорциум Интрасофт-БН" ("Интрасофт нтернешънъл" АД; "Би Ен Груп БГ" ООД; ), който е отстранен още на ниво техническа оценка. След осъществяване на проекта би трябвало администрациите да не искат от гражданите всеки път едни и същи документи, а бизнесът да имат лесен достъп до БУЛСТАТ, Търговски регистър, справки за акцизни и митнически задължения, електорнен болничен лист. Електронните услуги ще гарантират прозрачност на информацията и намаляване на корупцията. Сред ползите за администрацията са по-бързото извършване на дейността и намаляването на натовареността на работния процес. Срокът за изпълнение на проекта е март 2013 г.


Етикети: ИТ политика , електронно правителство , е-правителство , обществени поръчки , ОПАК , електронно управление , електронно обслужване , административни услуги , Ивайло Московски , Симеон Дянков

Четете още:Последни новини
Джони Деп се завръща на голям екран в емблематичната си ...
 
AOC представя най-бързият геймърски монитор с NVIDIA G-SYNC до момента. ...
 
Още един смартфон от богатото портфолио на Huawei вече е ...
 
Приложенията Word, Excel и Outlook вече могат да бъдат интегрирани ...Най-четени