2 милиона телефона Arena продаде LG за месец

Категория: Любопитно , Технологии , Мобилни технологии
Наско Атанасов
петък, 17 Април 2009 15:52ч

2 милиона телефона Arena продаде LG за месец
Компанията LG съобщи, че успяла да продаде за един месец 2 милиона сензорни смартфона KM900 Arena. При това 1 милион LG Arena са продадени по предварителни поръчки. Очевидно с модела KM900 компанията установи рекорд по бързина на продажбите. За сравнение на музикалния телефон на LG Chocolate бяха нужни три месеца за да се продадат 1 милион бройки.

LG Arena е пример за сполучлива продажба на сензорни телефони. С него LG може да повтори зашеметяващия успех на Apple c iPhone 3G, продажбите на който през лятото на миналата година достигнаха до 6,9 милиона бройки. Докато успехите на първия сензорен телефон на Nokia бяха далеч по-скромни - тази зима бяха продадени 2,6 милона брой от модела 5800 XpressMusic.

LG не разкрива своите дългосрочни планове за Arena, но очаква KM900 да догони по продажби модела Chocolate. Освен това скоро LG Arena ще излезе на пазара и в други страни. В САЩ той е одобрен от FCC за националния стандарт 3G. Американските наблюдатели предполагат, че LG Arena ще се разпространява от оператора AT&T, независимо, че той разпространява и конкурентния iPhone на Apple.


Етикети: Apple , Nokia , LG , IP , iPhone , AT&T , сензор , смартфон , телефон , телефони , стандарт , ИТ , C , музика , БИ , XpressMusic , LG Arena

Четете още:Последни новини
Джони Деп се завръща на голям екран в емблематичната си ...
 
AOC представя най-бързият геймърски монитор с NVIDIA G-SYNC до момента. ...
 
Още един смартфон от богатото портфолио на Huawei вече е ...
 
Приложенията Word, Excel и Outlook вече могат да бъдат интегрирани ...Най-четени