16 550 младежи в десетото издание на форума за кариера на JobTiger.bg

Категория: ИТ политика , търгове , Събития , Регистрационна форма
Наско Атанасов
сряда, 13 Април 2011 14:36ч

Тези дни в Бургас завърши юбилейното десето издание на "Национални дни на кариерата 2011 – Добра Кариера, Добър Живот", който тази година отново се проведе в седем университетски града в България. Традиционно Форумът, който се организира от JobTiger с подкрепата на Нестле България АД, среща работодатели с млади специалисти и студенти и дава възможност на младите хора да намерят работа или стаж в отговор на нуждите на бизнеса от квалифициран и мотивиран персонал.

След две години на криза икономиката бавно, но сигурно се възстановява и като резултат броят на фирмите, записали се за участие в Националните дни на кариерата за първи път от две години отбелязва ръст. 130 компании от цялата страна взеха участие в най-голямата среща на търсещите и предлагащите работа в България. Повече са и работните и стажантски места, които бяха предложени на студентите и младите специалисти. Броят на посетителите също отбеляза ръст и достигна 16 550 души.

Организаторът на Форума – JobTiger благодари на генералния спонсор Нестле България АД, който вече осма поредна година оказва финансова и морална подкрепа на "Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот" като пряк израз на корпоративната му социална ангажираност. Организаторите се надяват, че заедно ще продължават да бъдат фактори за създаване на устойчива среда за професионалното развитие на младите българи.

Почти във всички градове има увеличение в броя на представените фирми и броя на посетителите, но има голяма разлика в подготовката и мотивацията за участие във Форума на студентите в различните градове. Както и в предните години, най-голям интерес от бизнеса и най-мотивирани и подготвени студенти се наблюдават в големите градове (София, Варна, Пловдив), както и в Свищов. Тенденция на подобрение има и в Бургас. По-слаба мотивация и подготовка показват младите хора във Велико Търново и Русе. Отново съществена роля в организацията на Дните на кариерата игра ангажираността на университетските кариерни центрове и университетските ръководства.

Форумът отново допринесе за повишаването на шансовете за професионална реализация на младите и амбициозни хора в България. През годините всеки шести посетил Дните на кариерата е получил предложение за работа или стаж, като дори са оставали и незаети стажантски места.

Етикети: ИТ работа , работа , JobTiger , стаж и кариера

Четете още:Последни новини
Джони Деп се завръща на голям екран в емблематичната си ...
 
AOC представя най-бързият геймърски монитор с NVIDIA G-SYNC до момента. ...
 
Още един смартфон от богатото портфолио на Huawei вече е ...
 
Приложенията Word, Excel и Outlook вече могат да бъдат интегрирани ...Най-четени