15 оферти в поредния търг за е-правителство

Категория: e-правителство
Saga Technology
понеделник, 16 Януари 2012 19:58ч

15 оферти в поредния търг за е-правителство

Петнадесет фирми и консорциуми от 62 закупили тръжната документация са подали оферти за участие в най-големия търг, свързан с ускореното изграждане на електронното правителство у нас. Документите за участие бяха отворени днес в присъствието на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски. Процедурата стартира на 10 ноември 2011 г.

Проектът „Развитие на административното обслужване по електронен път" се финансира от ОПАК и съфинансира от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд”. Бюджетът на проекта е 18 млн. лева.

Конкурсната документация беше разделена на 5 обособени позиции: 1. „Анализ, идентифициране и вписване на първичните администратори на данни и техните услуги в регистрите на електронното правителство"; 2. „Реализиране на приоритетни административни услуги за централната администрация"; 3. „Реализиране на приоритетни административни услуги за общинската администрация"; 4. „Разработване на референтен модел на архитектура за централните администрации и общинските администрации"; 5. „Усъвършенстване на портала и доизграждане на системата на електронното правителство във връзка с административно обслужване". Според условията на тръжната документация една фирма може да спечели само една обособена позиция.

В рамките на проекта ще бъде реализиран автоматичен обмен на най-използваните данни в държавата. В момента различните администрации изискват многократно данни от гражданите, макар че те вече съществуват в някоя от тях. „След приключване на проекта над 30 ключови регистъра ще обменят данни чрез служебни електронни услуги“, каза министърът на транспорта информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски. По думите му очакваният финансов ефект от свързването само на 20 от основните регистри като Търговски, Кадастър, ЕСГРАОН и други, надхвърля 80 млн. лв. годишно.

В рамките на проекта ще бъде усъвършенстван и единния портал за достъп до електронни административни услуги. Срокът за изпълнение на дейностите е до 07 март 2013 г в случай, че няма продължителни процедури по обжалване на избора на изпълнител. Фирмите, които подадоха своите предложения за участие в конкурса са: 

1 Консорциум Интрасофт-БН
 2 Хюлет-Пакард България
 3 Технологика ЕООД
 4 Консорциум Сиела ГТ&К ДЗЗД
 5 Консорциум Сиенсис-Абати ДЗЗД
 6 Обединение е-България
 7 Стемо ООД
 8 Ай Би Ес България ЕООД
 9 Аксиор ООД
 10

Дружество по ЗЗД обединение електронни
административни услуги за държавна и
общинска администрация

 11 ДЗЗД Матерна И-гавърмънт
 12 Консорциум Сдружение за електронно
управление ДЗЗД
 13 Консорциум Сирма-Интерконсулт
 14 Консорциум ДЗЗД РАО Електорн
 15 Атос Ай Ти Солушънс енд Сървисис ЕООД
 


Етикети: електронно правителство , е-правителство , обществени поръчки , ОПАК , МТИТС , Ивайло Московски , обществена поръчка

Четете още:Последни новини
Джони Деп се завръща на голям екран в емблематичната си ...
 
AOC представя най-бързият геймърски монитор с NVIDIA G-SYNC до момента. ...
 
Още един смартфон от богатото портфолио на Huawei вече е ...
 
Приложенията Word, Excel и Outlook вече могат да бъдат интегрирани ...Най-четени