15 годишният Христо Стайков сред регионалните победителите в Google 2013

Категория: Обучение , ИТ политика , Събития
Силвия Хаджикръстева
четвъртък, 13 Юни 2013 10:33ч

Един от регионалните финалисти в Научния панаир на Google 2013 е петнайсетгодишният българин Христо Стайков. 90-те финалиста в Google 2013 и 15-те финалиста за наградата Science in Action Award, обяви Google вчера. Различните проекти тази година са още по-интернационални и разнообразни, с хиляди подадени заявки от над 120 страни по света.

В монета Христо Стайков е ученик в Математическата гимназия „Д-р Петър Берон” във Варна. Той печели с проекта си “Динамична мрежа за оценка на пътя” Dynamic road conditioning network”, който е съставен от две части: приложения за уеб визуализация и устройство за събиране на данни. Проектът цели да покаже състоянието на пътя, да помогне на шофьорите в избора на най-безопасен маршрут и да асистира в избирането на пътища, които най-спешно се нуждаят от ремонт.

Като един от регионалните победители в категорията на 15-16 годишните, Стайков може да вземе една от наградите за финалистите, които включват стипендия от Google, в размер на 25 000 долара, уникално изживяване с другите партньори в събитието като компаниите LEGO, CERN и GOOGLE, индивидуална награда от LEGO (уникална LEGO цветна мозайка, която е предвидена за всеки победител в даден отбор), една специална кутия LEGO, която е създадена ексклузивно за събитието, или дигитален достъп за училището на дадения участник, до архивите на изданието Scientific American.

Етикети: Google , финалист , Научния панаир на Google 2013 , Science in Action Award

Четете още:Последни новини
Джони Деп се завръща на голям екран в емблематичната си ...
 
AOC представя най-бързият геймърски монитор с NVIDIA G-SYNC до момента. ...
 
Още един смартфон от богатото портфолио на Huawei вече е ...
 
Приложенията Word, Excel и Outlook вече могат да бъдат интегрирани ...Най-четени