118 проекта и 163-ма участници регистрирани в WEBLOZ '11

Категория: Събития , Регистрационна форма
Наско Атанасов
четвъртък, 14 Април 2011 14:04ч

Тази година регистрацията за WEBLOZ'11 приключи бързо и неусетно. Но в новото издание на Националното състезание по уеб дизайн и уеб програмиране има регистрирани рекордните за последните пет години 118 проекта. Разпределението по категории е: Уеб дизайн - 47 проекта, Интернет програмиране (5-8 клас) - 21 проекта и 50 проекта за Интернет програмиране (9-12 клас).

“Малките участници ни изненадаха особено приятно, не само с броя на проектите, но и с техните качества. Във всички категории ще бъде интересно, защото качествени проекти има много и конкуренцията е много голяма. Радващо е, че една такава инициатива, посветена на развитието на образованието у нас, набира все повече популярност. Седмица след регистрацията вече имаме и финалистите, които ще защитават своите проекти в спа комплекс "Островче" близо до Разград“ - сподели Тихомил Кулев, основател на Фондация „Технология за младите“.

Общият брой на участниците тази година е 163-ма, от общо 38 населени места. Най-много участници са от градовете Русе – 23, София - 19, Варна - 14, Бургас - 10, Пловдив - 9, Пазарджик и Шумен по 8, Хасково 7 и Силистра и Благоевград по 6. Разпределението по класове също е много интересно: дванадесетокласниците са 48, единадесетокласниците са 45. Има 26 представителя от 10-ти клас, а 8 и 9 клас са по 17. От по-малки участници също има не малко регистрации. Тези на седмокласниците са 4, а на шестокласниците - 6.

Комисията допусна до вторият и финален кръг рекордните 50 проекта. 20 са проектите от категория "Уеб дизайн" които продължават към финала. 22 са проектите на големите програмисти, а за малките са рекордните 8 проекта. Общият брой на участниците е към 70. Най-много хора има от градовете София, Варна, Русе и Шумен. На финала ще присъстват участници от общо 23 населени места.

И тази година състезанието се организира със съдействието на СуперХостинг.БГ, които отново са златен спонсор на събитието. По традиция състезанието е подкрепено от едни от най-големите фирми в българската ИТ сфера. И тази година Телерик са сребърни спонсори на събитието. Отново може да се похвалим и с подкрепата на Българска Уеб Асоциация, която за пореден път подкрепят развитието на младите професионалисти.


Етикети: WEBLOZ '11

Четете още:Последни новини
Джони Деп се завръща на голям екран в емблематичната си ...
 
AOC представя най-бързият геймърски монитор с NVIDIA G-SYNC до момента. ...
 
Още един смартфон от богатото портфолио на Huawei вече е ...
 
Приложенията Word, Excel и Outlook вече могат да бъдат интегрирани ...Най-четени