100 млн. долара в международната платформа foodpanda инвестира Goldman Sachs

Категория: Интернет , Ел. търговия
Saga Technology
вторник, 5 Май 2015 15:41ч

100 млн. долара в международната платформа foodpanda инвестира Goldman Sachs
Днес бе обявено ново финансиране от 100 млн. долара направено от Goldman Sachs, със което foodpanda събра над 310 млн. долара от стартирането си през 2012 г.

След придобиване на ключови конкуренти в Индия, Мексико, Русия, Бразилия, Югоизточна Азия и Източна Европа, компанията ще използва инвестицията за разшираване на дейността, реализиране на по-обширна собствена доставка и подобряване на цялостното преживяване на клиентите, в 40 пазара по света.

Днес, основен приоритет за компанията е удовлетвореността на клиентите и стремежа да предложи най-удобния и лесен начин за поръчване на храна от мобилното прилижение и от онлай платформата.

foodpanda заедно с дъщерните и марки се фокусира върху развиващите се пазари, сред които е и България (по проучване и анализи на Goldman Sachs).

Ралф Вензел, съосновател и главен изпълнителен директор на foodpanda: „Ние сме много щастливи от подкрепата на Goldman Sachs Investment Partners, които с големия си опит и анализи, взеха решение да инвестират средства в компанията с над 3 млрд. потребители. Развиващите се пазари, представляват голяма възможност за онлайн доставката и поръчка на храна и ние се ангажираме да създадем най-удобния начин за това.”

Ян Фрийдман: „Ние сме впечатлени от растежа и високото качество на управление, ръководено от екипа на foodpanda. Ние вярваме, че тази компания има огромна възможност за развитие и затвърждаване на лидерските си позиции в световен мащаб.”

Като част от кръга за финансиране, Goldman Sachs Investment Partners ще се присъединят към консултативния съвет на foodpanda.

Етикети: Интернет , инвестиции , мобилно приложение , интернет магазин , онлайн платформа , foodpanda

Четете още:Последни новини
Джони Деп се завръща на голям екран в емблематичната си ...
 
AOC представя най-бързият геймърски монитор с NVIDIA G-SYNC до момента. ...
 
Още един смартфон от богатото портфолио на Huawei вече е ...
 
Приложенията Word, Excel и Outlook вече могат да бъдат интегрирани ...Най-четени